Yaşanılan problemler, olumsuz duygulanımlar karşısında psikolojik birer varlık olarak profesyonel desteğe ihtiyaç duyabilmekteyiz. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalındığında yapılacak en iyi şey ise psikolojik yardıma başvurmaktır. Bu amaçla merkezimizde hizmet vermekte olan uzmanlardan destek isteyebilirsiniz. Bu talep de Başakşehir bireysel terapi hizmetlerine karşılık gelmektedir.
Büyükşehirler başta olmak üzere insan yaşamı çeşitli sebeplerle stres faktörleriyle yüklenmiş durumdadır. Bunlar arasında geçim ve gelecek kaygıları, aile ilişkileri, bireysel duygulanımlar ve sosyal çevre ile olan etkileşimler en başta gelmektedir. Bu gibi istenmeyen durumlar karşısında insan zihni bir takım belirtiler göstererek yardım çağrısı yapmaktadır. Sık karşılaştığımız bazı destek talepleri:
- Depresyon, depresif bozukluklar veya duygu/düşünceler
- Anksiyete veya kaygı bozuklukları (takıntı, fobi, panik atak vb.)
- Sınav kaygısı
- Aile ve sosyal ilişkiler
Uygulanmakta olan Başakşehir bireysel terapi kapsamında çeşitli hizmetler bulunmaktadır. Çocuk ve ergen terapileri ile yetişkinlere uygulanan danışmanlık faaliyetleri de bu kapsamda değerlendirilmektedir.
Basın ve medyanın etkisiyle bir bilim olarak psikolojiye bakış açısı olumlu yönde değişim göstermektedir. Olması gerektiği gibi; yalnızca psikolojik rahatsızlığı olanlar değil günlük hayatta olumsuz duyguları olanlar da Başakşehir bireysel terapi için başvuru yapabilirler. Bu alanda faaliyet gösteren uzmanlar, bireyin yaşadığı her türlü psikolojik durumda destek olabilmektedirler. Bir başka deyişle psikolojik yardım almak için halk tabiriyle deli olmaya gerek bulunmamaktadır.
Sağlık alanında olduğu gibi psikolojide de erken müdahale oldukça önemlidir. Birey, ilk kez olumsuz duygulanımlar hissetmeye başladığında desteğe yönlendirilirse bu duyguların olumluya çevrilebilmesi kısa sürede mümkün olabilmektedir. Olumsuz duyguların yoğunluğu ve şiddeti arttıkça gerekecek seans sayısı da paralel olarak artış gösterecektir.
Alınacak olan Başakşehir bireysel terapi programlarından olumlu sonuç alınabilmesi için bazı hususlar önem arz etmektedir. Bunları da şu şekilde sıralayabiliriz:
- Bireyin yaşadığı durumu açık, samimi ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilmesi
- Bireyin terapi sürecinde etkin şekilde rol alması; ödevleri yapması, doğru geribildirimlerde bulunması
- Terapiler genellikle haftada 1 olarak programlanır. Kalan 6 günde ve terapi bitimindeki yaşam tarzının düzenlenmesi, değiştirilmesi için çabalanması
Bireyin durumu ve ifadelerine göre 4-8-12-16 veya 20 seanslık programlar düzenlenebilir. Seans sayısından bağımsız olmak üzere Başakşehir bireysel terapi süreçleri benzerlik göstermektedir. Bu süreçler ise şu şekilde ifade edilebilmektedir:
- Danışanın başvuru nedeni ve süreçten beklentilerinin sözlü olarak ifade edilmesi
- Danışmanın, danışanın ilk ifadelerinden hareketle analiz yaparak yol haritasını belirlemesi
- Çıkarılan yol haritasının danışan ile paylaşılması ve sürece katılımının beklendiğinin ifadesi
- Uygun terapi teknikleri kullanılarak görüşme sürecinin yönetilmesi
- Düzenlenen program sonlandığında uzmanın uygun gördüğü periyotlarda takibinin yapılarak öğrenilen becerilerin taze tutulması
Bu şekilde aslında bir kez terapi aldıktan sonra uzun süren psikolojik bir konfor sağlanmış olmaktadır. Yine bu nedenledir ki uzmanlar patolojik boyutta olsun veya olmasın psikolojik bunalımlar, sorunlar yaşayan kişilerin terapi programlarına başvurmasını ısrarla önermektedir.
Siz de kendiniz veya yakınlarınız için terapi süreçlerini değerlendirmek isterseniz ön görüşme için merkezimizin iletişim kanallarıyla bizimle irtibat kurabilirsiniz.