Anasayfa

Anasayfa

Anasayfa2024-08-05T11:05:39+03:00

Psikoakademi Psikolojik Danışmanlık

Bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Başakşehir psiko akademi

Başakşehir Psikolog, Başakşehir Psikiyatrist

Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri

Başakşehir psikolog, kendisinden danışmanlık/rehberlik alan bireylerin davranışlarını, hareket etme biçimlerini ve ruh hallerini inceler. Bilgi, birikim ve edindiği deneyimi kullanarak danışmanlık alan bireylerin sorunlarının sebeplerini tespit eder ve bu sorunların iyileştirilmesi adına çözüm üretir. Başakşehir psikolog, bireyin tüm yaşamını etki altına alan psikolojik sorunların tedavi edilerek hayat kalitesinin önemli ölçüde iyileştirilmesine yardımcı olur. Psikolojik problemlere karşı erkenden aksiyon almak, psikolog yardımına başvurarak sürecin iyileştirilmesi için adım atmak; birey hayatının her alanında olumsuz etkileri ile kendini gösteren psikoloji temelli sorunlara karşı bilinçli olmak önemlidir. Hayatın akışını ve bireyin gerek ikili ilişkilerini gerekse sosyal ilişkilerini bozan uyumsuzluklar, iş veya eğitim yaşamında da başarıyı ve sürekliliği engelleyen başlıca faktörler arasındadır. Dolayısıyla, bu tür uyumsuzlukların iyileştirilmesi için uzman yardımına başvurmak en doğru yaklaşım olacaktır. Kendisinde psikolojik bir sorun ya da uyumsuzluk gözlediği anda vakit kaybetmeksizin psikolog desteğine başvurmalıdır. Aksi takdirde, yaşanan sorunlar çözümlenemeyeceği için hayat kalitesi önemli ölçüde düşecek ve problemler zamanla kalıcı hale gelecek, tedavisi güçleşecektir. Başakşehir psikolog, bu kapsamda danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek suretiyle sorunların ve uyumsuzlukların iyileştirilmesini, tedavi edilmesini ve kalıcı olarak önlenmesini sağlar.

Psikolog Desteğine Başvurmanın Faydaları Nelerdir?

Başakşehir Psikolog desteği, ilgilinin yaşadığı zorlukların, sorunların ve uyumsuzlukların kontrol altına alınmasını sağlar. Bireyin düşüncelerindeki olumsuz havanın değişmesine ve bu sayede yaşamı, objektiflikten uzaklaşmadan daha olumlu yorumlamasına yardımcı olur. Psikolog desteği; bireyin kendini daha iyi anlamasına, tanımasına ve bu sayede ruh ve zihin dünyasındaki değişimleri daha isabetli değerlendirmesine ve algılamasına yardımcı olarak yaşanan problemlerin çözümlenmesine yönelik çeşitli terapileri ve uygulamaları kapsar.

Hangi Durumlarda Psikolog Desteği Alınmalıdır?

Aşağıda sıralanan durumlarda psikolog desteğine başvurmak oldukça yararlı olacaktır:

  • Hayat enerjinizin tükendiğini hissediyor, günlük aktivitelere karşı ilgi ve zevk kaybı yaşıyorsanız,
  • Hayatınızı, kendinizi ve sosyal çevrenizi daha iyi yorumlamak, farkındalık ve bilinç kazanmak istiyorsanız,
  • Takıntılı düşünce ve davranışlarınızı engelleyemiyorsanız,
  • Hayat kalitenizi düşüren korku, ümitsizlik vb. duygularla mücadele edemiyorsanız,
  • Daha verimli ve üretken bir hayata sahip olmak istiyorsanız,
  • Konsantrasyon ve dikkat eksikliği yaşıyorsanız,
  • Aile hayatınıza veya evliliğine dair problemleri çözmede yetersiz kalıyorsanız,
  • Öz güven eksikliği hissediyorsanız,
  • Yakın sosyal çevreniz ve iş ilişkilerinizde zayıf bir iletişim gücünüz varsa,
  • Cinsellik sorunları yaşıyorsanız,
  • Sınav, mülakat vb. durumlarsa stres yönetiminde güçlük yaşıyorsanız,

Psikolog desteğine başvurmanız en doğru yaklaşım olacaktır. Psikolojik sorunların  çözümlenmemesi varolan problemlerin daha da artmasına, sosyal yaşamda ve iş hayatında düşük performansa ve aile ilişkilerinin bozulmasına ve hatta yaşamda geri dönülmeyecek kayıplara sebep olabilir.

Geç Kalmayın… Aslında Ne? Psikoterapi, terapist ve hasta arasındaki ilişkiyi temel alan bir iyileştirme yöntemidir. Psikoterapi, çeşitli psikolojik rahatsızlıklar ve duygusal zorlukları tedavi etmek için kullanılır. Psikoterapinin amacı rahatsızlık veren belirtileri kontrol etmek veya ortadan kaldırmaktır. Böylelikle hastanın daha işlevsel olması amaçlanır. Bununla birlikte psikoterapi dengeli, sağlıklı hissetmek ve anlamlı bir yaşam sürmek maksadı ile de başvurulan bir yoldur.

kaygi4

female-psychologist-listening-depressed-male-patient-writing-down-notes-clipboard_23-2148036682

Terapi Seansları Terapinin hedeflerini ve ne sıklıkta ne kadar görüşüleceğini hasta ve terapist birlikte planlar. Çoğu seans haftada 1 kez yapılır ve yaklaşık 1 saat sürer. Psikoterapi acil durumlara yönelik kısa dönemli olabileceği gibi daha karmaşık, çoktandır devam eden sorunlara dönük uzun dönemli de planlanabilir. Bireysel, aile, çift ve grup terapileri şeklinde gerçekleştirilebilir.

İlaç mı Psikoterapi mi?

İnsanların zihninde ilaçla mı terapiyle mi iyileşecekleri konusunda bir karmaşa olabilir. Birçok psikolojik rahatsızlığın tedavisinde ilaç tedavisi ve psikoterapinin birleşimi tek başına kullanılmalarından çok daha iyi sonuç verir. Bu, hastanın terapistine danışarak alacağı ortak bir karardır.

İletişim

0 530 311 49 16 Başak Mahallesi Yunus Emre caddesi 4. Etap 1. Kısım İhlas Sokak No:1 D-2 Başakşehir / İstanbul bilgi@psikoakademim.com

BLOG

Son Yazılar

Go to Top